Ilmavesilämpöpumput – puhdasta ja edullista lämpöä.

Ilmavesilämpöpumput – puhdasta ja edullista lämpöä

Ilmavesilämpöpumpun asennus Espoossa ja muualla Uudellamaalla

Ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen lämmityslaite kotiin, jossa on vesikiertoinen lämmönjakoverkko, kuten vesipatterit tai lattialämmitys. Tämä monipuolinen järjestelmä toimii joko pääasiallisena lämmönlähteenä tai lisälämpönä. Säästät jopa 60 prosenttia lämmityslaskussasi!

Saat meiltä energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset ilma-vesilämpöpumput. Palvelemme Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa sekä Vihdissä ja lähialueilla.

Pyydä tarjous

Kotitalousvähennys ja ELY-Tuki – Hyödynnä tukia ilma-vesilämpöpumppusi hankinnassa

Kotitalousvähennys

Voit hyödyntää kotitalousvähennystä, joka kattaa asennustyön osuuden. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 prosenttia ostettavan työn osuudesta ja enintään 2250 € vuodessa. Se on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500 €:n vähennyksen. Vähennyksen omavastuu on 100 € henkilöltä.

Korotettu kotitalousvähennys öljylämmityksestä luopujille

Valtio kannustaa korvaamaan öljylämmityksen ympäristöystävällisellä lämmitysmuodolla. Saat kotitalousvähennystä korotettuna, kun vaihdat öljylämmityksen esimerkiksi ilmavesilämpöpumppuun.

Korotettu vähennys on 60 prosenttia työn hinnasta ja enintään 3500 € / henkilö. Yhdessä puolison kanssa tukea voi saada jopa 7000 €. Omavastuu on 100 € henkilöltä, kuten normaalissa kotitalousvähennyksessä. Korotettu vähennys koskee vuosia 2022–2027.

ELY-avustus

ELY-keskuksen avustus tarjoaa jopa 4000 euron tuen öljy- tai kaasulämmityksestä luopuville. Avustus on haettavissa niin kauan, kuin siihen osoitetut määrärahat riittävät, joten toimi nopeasti!

Muista, että näitä tukia ei voi yhdistää, joten valitse sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Autamme mielellämme sopivan tukimuodon valinnassa.

Haluan tietää lisää avustuksista

Laske ilmavesilämpöpumpun tuomat säästöt!

Katso usein kysytyt kysymykset

 • Miten ilmavesilämpöpumppu säästää energiaa verrattuna perinteisiin lämmitysmenetelmiin?

  Ilmavesilämpöpumppu käyttää ulkoilman lämpöenergiaa tehokkaasti. Se on perinteisiä lämmitysmenetelmiä energiatehokkaampi, tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja vähentää sähkönkulutusta. Lisäksi sen älykäs lämmönhallinta ja alhaisemmat käyttökustannukset tuovat pitkäaikaisia säästöjä.

 • Mitä ilmavesilämpöpumpun asennukseen sisältyy?

  Ilmavesilämpöpumpun asennus sisältää yleensä seuraavat vaiheet:

  • ulko- ja sisäyksikön asentaminen ja yhdistäminen putkistolla
  • järjestelmän kytkeminen vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään
  • sähköliitännät
  • järjestelmän testaus ja käyttöönotto.
 • Kuinka kauan asennus kestää?

  Ilma-vesilämpöpumpun asennus ja mahdolliset vanhan lämmitysjärjestelmän purku- ja muutostyöt kestävät yleensä 1–2 päivää kohteesta riippuen. Voit asua kotonasi asennuksen aikana.

 • Mitä ilmavesilämpöpumppu maksaa?

  Ilma-vesilämpöpumppu kannattaa ostaa kaikki osa-alueet kattavana, niin kutsuttuna “avaimet käteen” -asennuksena. Näin varmistetaan, että asentajat ovat päteviä ammattilaisia eikä yllättäviä lisäkuluja pääse syntymään. Mistä Espoon Kodinkonehuollon avaimet käteen -asennusten hinnat lähtevät?

 • Voiko ilmavesilämpöpumpun asentaa itse?

  Kylmäainetta sisältäviä laitteita saavat käsitellä vain ammattilaiset, joilla on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukesin) myöntämä kylmäalan pätevyys. Järjestelmien asennuksessa tarvitaan lisäksi sähköalan osaamista sekä vesikiertoisten lämmönjako- ja käyttövesijärjestelmien talotekniikan tuntemusta, jotta laite toimii turvallisesti ja tehokkaasti.